Dikke bankrekening én een dikke buik? Pas op! (lees hier waarom)
28 juli 2021 
2 min. leestijd

Dikke bankrekening én een dikke buik? Pas op! (lees hier waarom)

BAM! Badend in het zweet wordt hij wakker. Verschrikt kijkt hij om zich heen. Het is pikdonker. Midden in de nacht. Zijn buik voelt alsof er met een mes in wordt gestoken.

 

Stap jij nog comfortabel uit je Porsche?

Veel mannen aan de top hebben zowel een dikke bankrekening als een dikke buik. Als je je lichaam lange tijd te weinig aandacht geeft, zal je vroeger of later signalen krijgen. In deze blog lees je hoe je in 3 simpele stappen de kans kan verkleinen dat je een hoge gezondheidsrekening gepresenteerd krijgt.

 

Op tijd tanken

Veel mannen die een missie hebben, geven graag gas om hun boodschap uit te dragen. De valkuil daarbij is, is dat je vergeet om naar je lichaam te luisteren.
Word je moe wakker? Een extra kop koffie is de makkelijke weg, terwijl je lichaam eigenlijk wil zeggen dat je wat extra rust mag pakken vandaag. Blijkbaar heb je de rust nodig, alleen ga je door omdat die deadline in je nek hijgt. 

 

“Ontspanning is de grootste uitdaging van de moderne wereld en daarom tegelijkertijd de belangrijkste pijler om je lichaam in goede staat te houden.”

 

Stap 1: plan ontspanning in je agenda in.

Pak je agenda en blok 3 momenten van 5 minuten. Neem een moment voor jezelf. Ga even naar buiten voor frisse lucht. Sluit je ogen en haal bewust adem. Staar naar buiten en observeer je gedachten.

Deze korte pauzes zorgen voor een verlaging van je hartslag, ademhaling en bloeddruk. Drie pijlers voor activatie van je herstelmechanisme.

 

Stap 2: zorg voor 7,5 uur slaap van hoge kwaliteit

Over het belang van slaap valt niet te twisten. Vanuit herstelperspectief is de kwaliteit van de slaap vooral bepalend voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Met alle smartwatches van tegenwoordig wordt slaap steeds vaker gemeten. Mik op een totale slaapduur van 7,5 uur waarvan 50% herstelslaap. Herstelslaap is REM-slaap + diepe slaap (ook wel Slow-Wave-Sleep). 

Vergroot de kans op kwalitatieve slaap door op een vaste tijd uit en naar bed te gaan. Door dit vaste ritme weet je lichaam wanneer het tijd is om aan te gaan en uit te gaan.

 

Stap 3: minimaliseer je flipperkast

Ja, daar gaan we weer. Je telefoon. De grootste killer van je aandacht, libido en prestaties. Deze flipperkast voor je brein zorgt voor overprikkeling. Elke ping, elke tril, elke scroll, elke oplichting van je scherm zorgt voor afleiding van wat echt belangrijk is. Als je nog notificaties aan hebt staan, sta je per definitie 1-0 achter. Zet je telefoon, laptop en tv twee uur voordat je gaat slapen uit. Maak buiten een wandeling, steek een kaars aan of knuffel met je partner.  

Als jij je missie vanuit je eigen kracht wil uitdragen, zorg er dan voor dat je je telefoon de baas bent. Pak de regie en stel kaders voor je telefoongebruik.

 

Wat moet ik onthouden?

Je lichaam is een prachtig instrument. Tijdig opladen voorkomt dat je lichaam een belemmering wordt in het uitdragen van je missie.

 

En nu?

Vul je agenda met 3 ontspanmomenten en ga vanavond op tijd naar bed zonder telefoon.

 

Wist je dat de gemiddelde Nederlander onbewust ruim 30% aan energie verliest door zijn/haar leefstijl?
Ontdek in 1 uur waar jouw grootste energielek zit in de Rebellenmeeting. De wat? Kijk hier maar even >>.

Over de schrijver
Reactie plaatsen