Vitaliteit en weerbaarheid in deze gekke tijd
29 april 2021 
3 min. leestijd

Vitaliteit en weerbaarheid in deze gekke tijd

De meeste mensen snappen niet hoe maagzuur werkt (en de farma helpt je ook niet…)

Harry (43) is ondernemer en heeft een probleem. Hij heeft al maanden last van brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel. In de middag na de lunch is het op z’n ergst. Laatst liet hij z’n sleutels vallen op de grond en toen hij bukte om ze te pakken ging het bijna mis. Het maagzuur kwam tot in z’n keel, waardoor hij bijna moest overgeven. Hij kon het gelukkig in bedwang houden, maar hij baalt er wel van dat het gebeurt. Het is namelijk niet de eerste keer dat het gebeurt. Gelukkig kreeg hij onlangs een tip van een vriendin die dezelfde klachten heeft. “Maagzuurremmers, die zijn echt de bom! ‘s Middags heb ik nergens meer last van.” Vol hoop koopt Harry een pak Rennies en die middag heeft hij geen brandend maagzuur meer. Probleem opgelost! Of toch niet? Twee dagen later heeft Harry er weer last van, neemt weer een pilletje en het is weg. Zo gaat dit een aantal weken door. Harry vraagt zijn vriendin of ze dit herkent. “Ja, dat heb ik ook. Maar ik heb liever 3 keer per week last dan elke dag.” Harry kijkt haar verbaasd aan en zegt: “Ik heb liever helemaal geen last meer.”

 

Veel mensen die ik spreek hebben last van brandend maagzuur. Een groot deel van die mensen slikt maagzuurremmers, net als Harry. 

 

Het probleem dat ik wil aanstippen is niet het probleem van brandend maagzuur. Daar heb ik het over in mijn andere blog: ‘Voor eens en altijd af van brandend maagzuur’.

 

Het gaat mij om de mentaliteit van mensen ten aanzien van hun gezondheid. Er mag wat mij betreft maatschappijbreed meer bewustzijn komen voor de mate van invloed die je hebt op je eigen gezondheid. We zijn te afhankelijk geworden van medicijnen. We kiezen te makkelijk voor de weg van de minste weerstand. Een pilletje hier, een poedertje daar, een zalfje zus, een spuitje zo. 

 

De mens is een uniek schepsel met krachtige vermogens, zowel lichamelijk als geestelijk. Het zelfherstellend vermogen, het brein en de immuunsystemen van de mens zijn waanzinnig. Een snee in je arm groeit wonderbaarlijk weer dicht. Afvalstoffen worden uitgescheiden door het lichaam. Neurale paden in de hersenen helpen ons taken makkelijker uit te voeren. Het mooie aan vermogens is dat je ze kan trainen. Beter maken. Sterker maken. Door grenzen op te zoeken. 

 

David Goggins 40% regel: “Als je denkt dat je niet meer kan, zit je pas op 40% van het vermogen van je lichaam. “

 

Je kunt meer dan je denkt. 

(Strek je armen maar eens boven je uit, zo hoog als je kan. Goed zo. Doe het nu nog een keer en probeer ze nog hoger te krijgen dan net.)

Je kunt meer als je denkt.

Door jezelf vragen te stellen als “Hoe komt het dat ik last heb van brandend maagzuur?”, “Wat is de oorzaak van de oorzaak?” kom je mogelijk tot het inzicht dat je invloed hebt.

Je kunt meer als je doet. 

Een open deur, die iedereen kent en ‘m toch zelf dicht slaat. Zonder actie geen resultaat. 

 

Om je op weg te helpen, heb ik De Gids voor een Belachelijk Gezond, Fit en Blij Leven geschreven. Zo kan je vandaag meteen beginnen. 

 

Ik zet je graag aan tot denken. Wil jij afhankelijk zijn van de farmaceutische industrie? Of pak jij de regie over jouw gezondheid? Laat het me weten als je niet weet waar je moet beginnen. Ik denk graag met je mee.

Ps. Heb jij trouwens zelf last van brandend maagzuur en wil je hier vanaf zonder pillen? Lees dan dit artikel <insert Blog ‘voor eens altijd af van brandend maagzuur’>

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down